Sjablonen hoeven niet op een bepaalde plek te staan om gebruikt te kunnen worden. Door simpelweg erop te dubbelklikken, open je het sjaboon en kun je ermee aan de slag. Sommige sjablonen hebben een invulscherm ingebouwd dat geopend wordt nadat je op de sjabloon hebt gedubbelklikt. Nadat je dit hebt ingevuld en op OK hebt gedrukt, wordt het document klaargezet.

Je kunt er ook voor kiezen om Word zo in te richten dat het sjabloon tussen de ingebouwde sjablonen komt te staan. Je doet dit als volgt:

1. Open Word en ga naar Bestand --> Opties
  2. Ga naar Geavanceerd
  3. Scroll naar beneden en druk op de knop Bestandslocaties
  4. Klik op Werkgroepsjablonen en kies hier het pad waar de sjablonen zijn opgeslagen

Het terugvinden van de sjablonen in Word verschilt per Word versie:

Word 2010

Als je nu naar Bestand --> Nieuw gaat en bovenin op Mijn sjablonen klikt, zie je de sjablonen staan.

Word 2013

Als je nu naar Bestand --> Nieuw gaat en bovenin op Aangepast klikt, zie je de map staan die je in stap 4 hebt gekozen. Klik op de map. De sjablonen worden nu zichtbaar.

Word 2016

Als je nu naar Bestand --> Nieuw gaat en bovenin op Gedeeld klikt, zie je de sjablonen staan.