Om met sjablonen te kunnen werken die macro's bevatten, moet je zorgen dat het digitale certificaat in Office als vertrouwd is aangemerkt. (Zie ook Wat zijn macro's en waarom moet ik ze inschakelen)

Wanneer je een sjabloon opent waarin macro's zijn opgenomen, krijg je de volgende melding:

Stap 1

Klik bij bovenstaande melding niet op de knop Inhoud inschakelen maar op de tekst Macro’s zijn uitgeschakeld. De knop Inhoud inschakelen schakelt de macro’s namelijk slechts eenmalig in en we willen dit graag voor altijd regelen.

Stap 2

In het scherm dat nu geopend wordt, klik je op Inhoud inschakelen en kies je de optie Geavanceerde opties.

Stap 3

In het volgende venster wordt informatie over het gebruikte certificaat getoond. Controleer deze gegevens goed, zodat je zeker weet dat het om de uitgever gaat die je verwacht. Als alles klopt, kies je de optie Alle documenten van deze uitgever vertrouwen. Deze keuze zorgt ervoor dat andere oplossingen die met hetzelfde certificaat zijn ondertekend ook worden vertrouwd.

NB De aangegeven verloopdatum kan al voorbij zijn. Dit betekent niet dat het certificaat niet meer vertrouwd kan worden. Het betekent alleen dat er geen nieuwe macro’s meer met dit certificaat mogen worden ondertekend. De macro’s die al waren ondertekend, blijven dus probleemloos werken in combinatie met het certificaat.

De digitale ondertekening is nu als vertrouwd aangemerkt. Controleer nu of Word zo is ingesteld dat de digitaal ondertekende macro's worden ingeschakeld.