Veel sjablonen maken gebruik van voor-gedefinieerde vlakken waarin afbeeldingen geplaatst kunnen worden. Bij het werken met afbeeldingen kan het handig zijn om objectankers zichtbaar te maken. Deze ankers zorgen ervoor dat de afbeeldingen op hun plek blijven. Als je echter de alinea verwijdert waar het anker aan ‘hangt’ verwijder je meteen ook de afbeelding. Het is dus handig om de ankers zichtbaar te maken, zodat je ze niet per ongeluk verwijdert. Hoe je dit doet, lees je in het artikel Niet-afdrukbare tekens zichtbaar maken.

Hieronder staat beschreven hoe je een afbeelding invoegt in het daarvoor bestemde vlak.

Stap 1

Selecteer het afbeeldingsvlak waarin je de afbeelding wilt invoegen.

Stap 2

1. Klik op het tabblad Vormindeling

2. Klik op het pijltje naast Vormopvulling

3. Klik op de optie Afbeelding… en kies de gewenste afbeelding

Stap 3

De afbeelding is nu geplaatst in het vak, maar is waarschijnlijk vervormd. Om de afbeelding in de juiste verhoudingen te krijgen, handel je als volgt:

1. Selecteer de afbeelding
  2. Klik op het tabblad Afbeeldingsopmaak.
  3. Klik op het pijltje onder Bijsnijden en kies Opvullen. De afbeelding wordt nu in de juiste verhouding uitgevuld, zodat het in de vorm past.
  4. Klik op de knop Bijsnijden om de wijziging definitief te maken.

Stap 4

Er is nu een uitsnede van de afbeelding gebruikt, maar misschien wil je dat een ander deel van de afbeelding wordt weergegeven.

Verschuif de afbeelding binnen het vak totdat de gewenste uitsnede wordt weergegeven.