Als je twee handtekeningen hebt die bijna exact hetzelfde zijn, kun je hier dankzij de optie ‘Variaties’ één sjabloon voor maken. Hierdoor hoef je bij een wijziging slechts één sjabloon aan te passen, waarna beide handtekeningen automatisch mee veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld een variatie aanmaken voor een formele of informele handtekening. De twee varianten zijn exact hetzelfde, behalve dat er bij de formele handtekening bijvoorbeeld Hoogachtend staat en bij de informele handtekening Met vriendelijke groet.

Het toevoegen van een nieuwe variatie gaat als volgt:

1. Open het e-mail-handtekeningenscherm zoals hier beschreven.
  2. Klik op Variaties en vervolgens op Toevoegen.

Het volgende scherm wordt nu geopend:

1. Vul hier de Naam in van de nieuwe variatie. Let op! Deze naam moet je in je HTML gebruiken om te verwijzen naar deze variatie
  2. Vul hier eventueel een Bijschrift in als extra toelichting.
  3. Sluit dit scherm af met Maken.

Nu je de variatie hebt aangemaakt, voeg je deze als keuzeoptie toe aan 1 van de datasources, zoals de medewerker- of organisatiedatasource. Alle gebruikers die de variatie hebben ingesteld, krijgen dan een afwijkende e-mailhandtekening.

Zie verder: Het maken van de Outlookhandtekening (HTML)