Door gebruik te maken van eformity.net voor de e-mailhandtekening in Outlook, wordt het mogelijk om snel en efficiënt handtekeningen voor de gehele organisatie te maken en beheren. In deze reeks artikelen wordt beschreven hoe de functionaliteit ingericht en gebruikt wordt.

Voorbereiding

Voordat er daadwerkelijk een handtekening gemaakt kan worden, dienen een aantal voorbereidingen getroffen te worden. Deze voorbereidingen zorgen ervoor dat de handtekening straks goed werkt en ingericht kan worden.

Instellingen

eformity.net moet weten op basis van welke gegevens de handtekeningen gemaakt moeten worden. Via de instellingen van de e-mailhandtekening kan dit ingesteld worden.

Hoe dit precies werkt, staat beschreven in het artikel: Instellingen aanpassen.

De handtekening maken

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen, kan de handtekening gemaakt worden. In dit voorbeeld gaan we uit van een handtekening die is gebaseerd op de standaard datasources van eformity.net. Het kan zijn dat er binnen jouw eigen project gebruik wordt gemaakt van een andere indeling qua datasources. Voor de werking maakt dit niet uit, echter kunnen de datasource- en veldnamen anders zijn.

Een handtekening maken

In eformity.net kunnen meerdere e-mailhandtekeningen aangemaakt worden (als een variatie niet volstaat).
Hoe je een e-mailhandtekening aanmaakt, kun je in het volgende artikel lezen: E-mailhandtekening toevoegen.

Voorbeeld handtekening

Een e-mailhandtekening bestaat uit HTML, aangevuld met extra codes voor het invoegen van de dynamische gegevens op de juiste plaatsen.

Een voorbeeld uitwerking met de diverse mogelijkheden voor de e-mailhandtekening is in het volgende artikel te vinden: Voorbeeld e-mailhandtekening.

Tips and tricks

E-mailhandtekeningen zijn niet altijd even makkelijk om goed te krijgen. Helemaal als je rekening moet houden met alle platformen en applicaties waar de handtekening terecht kan komen (dat de handtekening er bij jou in Outlook goed uitziet, betekent niet per se dat dit bij de ontvanger ook zo is).

Wij hebben een lijst opgesteld met 'tips and tricks' die je mee kunt nemen als je met de handtekening aan de slag gaat: <link naar tips and tricks>.