Omschrijving

Microsoft is begonnen met uitrollen van zogenaamde "Roaming Signature" in Outlook. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat de lokale handtekening voortaan in de Cloud wordt opgeslagen. Op deze manier is de handtekening ook beschikbaar op de overige omgevingen/devices.

Microsoft gaat eerst de functionaliteit uitrollen en in een volgende fase komt er ook een functionaliteit (lees: API) beschikbaar voor ontwikkelaars. Het is een mooie harmonisatie van de email handtekening binnen Microsoft Office, omdat het nu compleet diffuus is. Er is een handtekening voor de desktop, voor Microsoft 365 (voorheen Office 365) online, OWA en mobiele telefoon. Waarbij deze allen, verschillende beperkingen hebben. Deze nieuwe feature van Microsoft zorgt ervoor dat dit in de toekomst beter wordt

Deze functionaliteit wordt op z'n vroegt vanaf het einde van augustus geïntroduceerd. Wanneer je als organisatie in het Monthly Enterprise Channel zit.

De desktop versie van de eformity invoegtoepassing maakt gebruikt van een lokale folder om handtekeningen op te slaan. Deze worden wel automatisch gekopieerd naar de Cloud. De gewijzigde functionaliteit heeft alleen invloed op de desktop versie van de eformity invoegtoepassing (Microsoft 365 add-in wordt niet beinvloed). Wij zijn druk bezig (met Microsoft) om zo snel mogelijk volledig gebruik te kunnen maken van deze nieuwe functionaliteiten.

Oplossing

Micrsosoft heeft de mogelijkheid om deze functionaliteit, tijdelijk, niet te gebruiken door het instellen van een registry key.

Sleutel

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Setup\

Naam

DisableRoamingSignaturesTemporaryToggle

Type

DWORD (32)

Waarde

1

Update's

In de volgende update van de add-in wordt de regustry automatisch ingesteld. Wanneer de API beschikbaar is zullen wij met een nieuwe update komen om deze nieuwe functionaliteit volledig te ondersteunen.