Als de add-in niet wordt ingeladen, heeft dit tot gevolg dat de Start-knop in Office niet zichtbaar is en de e-mailhandtekening in Outlook niet wordt weergegeven.

Dit kan een aantal oorzaken hebben, deze vind je hieronder.

Add-in is niet geïnstalleerd

Op de volgende manier kun je controleren of de add-in is geïnstalleerd:

1. In de desbetreffende Office applicatie; ga naar Bestand -> Opties.

Je krijgt dan het volgende dialoog te zien:

2. Kies Invoegtoepassingen.

3. Kies onderin het scherm voor "COM-invoegtoepassingen" en klik op Start.

4. Controleer of de eformity add-in in het lijstje staat. Zo ja, controleer vervolgens of deze is aangevinkt en dat bij het         Laadgedrag "Laden bij opstarten" staat:

• Wanneer deze niet is aangevinkt, vink deze alsnog aan en klik op OK.
  • Wanneer de add-in niet in het lijstje staat, dan is deze niet geïnstalleerd. Installeer dan de add-in.

Add-in is niet geactiveerd

Het kan ook gebeuren dat de add-in wel is geïnstalleerd, maar niet is geactiveerd.

Dit kun je op de volgende manier controleren.

1. Open Regedit.exe (register-editor) via Start -> Bestand uitvoeren.

2. Ga naar de volgende key toe:

"HKEY_CURRENT_USER\Software\eformity\Document Builder\Client".

3. Controleer of "OfficeWordActive" met de waarde 1 bestaat.

(deze stap is hetzelfde voor OfficeExcelActive, OfficeOutlookActive en OfficePowerPointActive)

4. Wanneer deze niet bestaat, kan het zijn dat het in het abonnement is uitgezet. Het kan ook zijn dat deze optie bij installatie niet is aangevinkt. Je kunt de optie op de volgende manier aanmaken:

• Klik met de rechtermuisknop in het lege gedeelte onder de "Naam" sectie -> selecteer "Nieuw" -> kies DWORD (32 bits) Waarde
  • Vul de naam in, bijvoorbeeld "OfficeWordActive", en druk op enter
  • Dubbelklik op de naam om de waarde aan te passen:
    • 1 = Actief.
    • 0 = Inactief.

Add-in is uitgeschakeld

Het kan zijn dat de add-in door Microsoft is uitgeschakeld. Vraag de systeembeheerder om onderstaande stappen te volgen om dit verhelpen.

1. Sluit de betreffende applicatie (Word/Outlook/PowerPoint, etc.) af.
  2. Open Regedit.exe (register-editor) via Start -> Bestand uitvoeren.
  3. Controleer of deze key bestaat: "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\Outlook\Addins\DocumentBuilderMicrosoftOfficeAddin.AddinModule" <- waarbij je voor "Outlook" de applicatie invult waar het probleem zich voordoet (bijvoorbeeld Word).
  4. Verwijder de key.

5. Start de betreffende applicatie (Word/Outlook/PowerPoint, etc.) opnieuw op.

Ook kan het zo zijn dat de add-in is uitgeschakeld voor de desbetreffende Office applicatie. Volg onderstaande stappen om dit te checken:

1. In de desbetreffende Office applicatie; ga naar Bestand -> Opties.
    Je krijgt dan het volgende dialoog te zien:

2. Kies Invoegtoepassingen.
  3. Kies onderin het scherm voor "Uitgeschakelde items" en klik op Start.
  4. Controleer of de eformity add-in in het lijstje staat. Zo ja, schakel deze dan in en start de desbetreffende Office applicatie opnieuw op.
  5. Controleer tot slot of de eformity add-in wordt geladen bij het opstarten. Volg hiervoor de stappen onder "Add-in is niet geïnstalleerd".

Wanneer dit niet helpt, kunnen er een aantal andere redenen zijn waarom een add-in wordt uitgeschakeld:

• Een add-in werkt traag of wordt traag ingeladen (kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer deze op het netwerk is geïnstalleerd en/of er een trage internetverbinding is).
  • Een add-in veroorzaakt een foutmelding, waardoor de applicatie niet meer werkt.
  • Mogelijke andere add-ins die geïnstalleerd zijn en een probleem veroorzaken.
  • Virusscanners

In de application logs zou je moeten kunnen vinden waarom een add-in wordt uitgeschakeld.

Ook is het mogelijk om een add-in in een zogenaamde ‘whitelist’ op te nemen, waardoor ze automatisch aangezet worden.

Zie hiervoor het volgende artikel:

https://support.microsoft.com/nl-be/help/2758876/add-ins-are-user-re-enabled-after-being-disabled-by-office-programs