In dit artikel lees je hoe je de eformity Template Manager voor SharePoint 2019 kunt installeren. Hoe je de Template Manager kunt configureren, en hoe je inhoudstypen vanuit SharePoint naar je eformityomgeving kunt exporteren.

Package downloaden

Je kunt de eformity Template Manager voor SharePoint 2019 package downloaden vanaf de volgende URL:

https://download.eformity.nl/eformity.SharePoint.2019.wsp

Package installeren

Het installeren van de Template Manager package wordt uitgevoerd via PowerShell. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de SharePoint 2019 Management Shell te gebruiken, aangezien de vereiste SharePoint-modules automatisch worden ingeladen. Om de installatie uit te voeren moeten een aantal commando's worden uitgevoerd om de package te deployen.

Je kunt de onderstaande commando's kopiëren en in PowerShell plakken en uitvoeren. Let wel op of het pad overeenkomt met de locatie van jouw gedownloade package.

Package deployen

Om de Template Manager te installeren moet je de package toevoegen en deployen. Dit doe je met de volgende 2 commando's.

AddSPSolution "D:\eformity.SharePoint.2019.wsp"

InstallSPSolution -Identity "eformity.SharePoint.2019.wsp" -AllWebApplications -GACDeployment

Let op dat na het installeren van het pakket u de Template Manger nog moet activeren voordat deze beschikbaar is. Lees hier meer over onder Feature activeren.

Deployment status

Een package deployen kan een tijdje duren. Met het volgende commando kun je de status van de deployment opvragen en kijken of de deployment al klaar is of nog niet.

Stsadm -o Enumdeployments

Package updaten

Als je een nieuwe versie van de Template Manager hebt, en je wilt deze updaten, kan dat met dit commando.

UpdateSPSolution -Identity "eformity.SharePoint.2019.wsp" -LiteralPath "D:\eformity.SharePoint.2019.wsp" -GACDeployment

Package deïnstalleren

Als je de Template Manager wilt deïnstalleren, kan dat door de volgende 2 commando's uit te voeren.

UninstallSPSolution -Identity "eformity.SharePoint.2019.wsp" -AllWebApplications

RemoveSPSolution "eformity.SharePoint.2019.wsp"

Instellingen configureren

Na het installeren van de package kun je via Central Administration de instellingen van de Template Manager configureren, bijvoorbeeld de URL naar je eformity-omgeving.

Om bij de instellingen te komen ga je via General Application Settings [1] naar Configure the Template Manager settings [2]. Vul in het volgende scherm de gewenste instellingen in en klik op OK [3].

Beschikbare instellingen

Er zijn een aantal velden die je kunt configureren.

• Host
    Dit is de url naar je eformity‑omgeving. Dit veld is verplicht.

• API key
    Een API key is nodig om toegang te krijgen tot je eformity-omgeving. Je kunt een API key in je eformityomgeving configureren. Dit veld is verplicht.

• Default site name
    De site naam word gebruikt bij het exporteren van inhoudstypen vanuit SharePoint naar je eformityomgeving. Het exporteren van inhoudstypen word beschreven onder het kopje Inhoudstypen exporteren.

• Default value mapper name
    Met deze instelling kun je configureren welke value mapper wordt gebruikt voor het ophalen en instellen van document eigenschappen in SharePoint.

Feature activeren

Nadat de SharePoint-package is geïnstalleerd kan deze bij Site Collection worden geactiveerd. Het activeren van een feature kan alleen gedaan worden door een beheerder van de Site Collection.

Om een feature te activeren ga je naar de instellingen van je site en klik je op de link Site collection features [1] onder het kopje Site Collection Administration.

Er wordt nu een lijst getoond met beschikbare features voor de huidige site. Zoek in deze lijst naar de feature eformity | Template Manager en klik op de Activate [2] knop achter dit item.

De feature is nu geactiveerd en zichtbaar [3] in je document libraries.

HTTPS met een Self-Signed certificaat

Deze stap is alleen nodig als je verbinding naar eformity maakt via een HTTPS-verbinding met een Self-Signed certificaat.

Als dat het geval is moet het rootcertificaat van de server worden ingesteld als vertrouwd certificaat in SharePoint. SharePoint negeert vertrouwde certificaten die via Manage Computer Certificates zijn ingesteld.

Een vertrouwd certificaat kan worden ingesteld via de Central Administration van SharePoint. Ga hiervoor via Security [1] naar Manage trust [2].

Klik in de pagina Trust Relationships op New [3]. Nu kom je in het venster Establish Trust Relationship. Voer een naam in bij Name [4] en upload de public key van het rootcertificaat bij Root Authority Certificate [5]. Klik op OK [6] om het certificaat toe te voegen.

Inhoudstypen exporteren

Je kunt inhoudstypen vanuit je SharePointomgeving exporteren naar je eformityomgeving. Deze inhoudstypen kunnen worden gebruikt om bij het uploaden van een document, een presentatie e.d., vanuit eformity naar SharePoint, automatisch een inhoudstype in te stellen.

Om inhoudstypen te exporteren navigeer je naar de volgende URL. Pas de url wel aan naar je eigen SharePoint-omgeving:

https://blueorange.sharepoint.com/_layouts/15/eformity/ExportContentTypes.aspx

Op de de volgende pagina klik je op Export content types [1] om inhoudstypen te exporteren naar je eformity-omgeving.

Op het volgende scherm kun je aangeven welke inhoudstypen je wilt exporteren en welke niet. De inhoudstypen zijn per groep ingedeeld [2]. Je kunt hier per inhoudstype aangeven of je deze wilt exporteren naar je eformityomgeving. Als het vinkje aan staat, word dit inhoudstype geëxporteerd. Staat het vinkje uit, dan niet. Met het vinkje naast de naam van de groep, bijvoorbeeld "Document Content Types", kun je alle inhoudstypen in deze groep in 1 keer aan of uit vinken.

Als je alle inhoudstypen geselecteerd hebt die je wilt exporteren, klik je op Export selected items [3].

Je ziet nu een log [4] die aangeeft of het exporteren is gelukt of niet.

Alle geselecteerde inhoudstypen zijn nu geëxporteerd naar je eformityomgeving.