Bij het installeren van de add-in kun je opgeven of deze voor Microsoft Word, PowerPoint, Excel en/of Outlook geïnstalleerd moet worden.

Bij de installatie worden de volgende registry instellingen weggeschreven, welke in principe in HKLM staan (maar ook in HKCU mogen staan).

ApplicatiePad
WordSOFTWARE\Microsoft\Office\Word\Addins\DocumentBuilderMicrosoftOfficeAddin.AddinModule
PowerPointSOFTWARE\Microsoft\Office\PowerPoint\AddIns\DocumentBuilderMicrosoftOfficeAddin.AddinModule
ExcelSOFTWARE\Microsoft\Office\Excel\Addins\DocumentBuilderMicrosoftOfficeAddin.AddinModule
OutlookSOFTWARE\Microsoft\Office\Outlook\Addins\DocumentBuilderMicrosoftOfficeAddin.AddinModule

Hierin staan per applicatie de volgende sleutels:

NaamTypeWaarde
CommandLineSafe
DWORD0
Description
SZAddinModule
FriendlyName
SZeformity | Microsoft Office Add-in
LoadBehaviorDWORD3

Zie voor een uitgebreidere toelichting van de waarden het volgende artikel:

https://docs.microsoft.com/en-us/visualstudio/vsto/registry-entries-for-vsto-add-ins