Om met eformity.net te kunnen werken, moet je eerst een gebruikersaccount aanmaken. Zo weet het systeem wie je bent en welke bevoegdheden je hebt. Sommige organisaties kiezen ervoor om de gebruikers door een systeembeheerder te laten aanmaken. In dat geval is er al een account voor je aangemaakt en kun je daarmee inloggen. Als dat niet zo is, moet je eerst zelf een account aanmaken. Dit doe je als volgt:

1. Open Word of Outlook en klik op het Start icoon van jouw organisatie (geheel links op het Start tabblad). Er verschijnt een inlogscherm.
  2. Klik op de knop Meld je aan.

NB Als deze knop niet zichtbaar is, kun je niet zelf een account aanmaken. Neem in dat geval contact op met de beheerder van je correspondentiesysteem.

In het volgende scherm vul je je Naam, e-mailadres en wachtwoord in.

NB Gebruik altijd je werk e-mailadres, dus geen gmail of hotmailadres bijvoorbeeld.

Na het invullen van de gegevens en het intypen van de voorbeeldtekst, vink je het vakje ‘Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van eformity aan’ en klik je op Registreer.

Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail op het opgegeven adres waarin een link is opgenomen waarmee je je account kunt bevestigen. Nadat je hierop hebt geklikt, is je account actief en kun je inloggen, zoals hierboven beschreven.