Nadat de cultures zijn toegevoegd (zie Het aanmaken van talen via de Template en Signature Manager of Het aanmaken van talen via de Management Studio) kun je de vertalingen aan je project toevoegen. Dit kan zowel via de Management Studio als via de web portal. Via de web portal kan de klant zijn/haar eigen vertalingen beheren. Daarvoor moet hij wel als beheerder zijn geautoriseerd (zie Het aanmaken van accounts in eformity.net).

Hieronder staat beschreven hoe je vanuit de web portal vertalingen toevoegt.

• Open het hoofdscherm in je browser en klik op het de 3 strepen linksboven tabblad.

• Klik op Configuratie

• Kies Vertalingen (staat standaard al geselecteerd)

Door middel van de pijltjes voor de mappen, kunnen de mappen uitgevouwen worden. Klik vervolgens op een vertaling. Nu verschijnt aan de rechterkant de tabel voor de geselecteerde vertaling.

Per taal is een waarde in te geven. Vul nu de vertalingen aan. (In bovenstaand voorbeeld is het Template mapje uitgeklapt en de vertaling Date geselecteerd)

Standaard zijn hier al een groot aantal vertalingen in opgenomen, die onderverdeeld zijn in de volgende mappen:

• System

• Cultures

• Client Main

• ClientSettings

• MicrosoftOffice Addin

• ImageSelection

• SidePanel: voeg hier de vertalingen toe voor de items in het Tekstblokken paneel

• Dialog: voeg hier de vertalingen toe voor de dialogen

• Template: voeg hier de vertalingen toe voor de modellen

Een nieuw item maak je als volgt aan:

1. Klik op de categorie waarin het item moet worden toegevoegd

2. Klik op de knop Toevoegen; er wordt een item aangemaakt met de naam Noname.

3. Klik op Noname om er een andere benaming aan te geven, dit is de referentienaam waar je binnen je project naar verwijst.

Je kunt ook binnen een categorie een groep aanmaken om vertalingen verder te groeperen. Dit gebeurt op dezelfde manier als het aanmaken van een nieuw item:

1. Klik op de categorie waarin de groep moet worden aangemaakt

2. Klik op Nieuwe groep Toevoegen; de groep Noname wordt toegevoegd

3. Klik op Noname om de naam aan te passen.