Standaard zijn er al een groot aantal vertalingen opgenomen in het systeem die onderverdeeld zijn in de mappen:

• Dialog: voeg hier de vertalingen toe voor de dialogen

• Template: voeg hier de vertalingen toe voor de modellen

Een nieuw item maak je aan vanuit een bestaand document of SmartPart:

1. Open een SmartPart of Document vanuit het zijpaneel (NB Voordat je met het zijpaneel aan de slag kunt gaan, moet je deze eerst zichtbaar maken. Hoe je dit doet, lees je hier.).
  2. Klik op het tabblad Vertalingen.
  3. Klik op de categorie (Dialog of Template) waarin het item moet worden toegevoegd
  4. Klik op het +-teken rechtsonder in het zijpaneel. Het volgende scherm wordt nu geopend:

5. Vul hier de naam van de vertaling in.

6. Vul per taal de gewenste vertaling in.
    Let op! Per vertaling kun je hier meerdere velden invullen: de 'generieke' talen (Nederlands en English in bovenstaand voorbeeld) en de regiospecifieke vertaling (Nederlands - Nederland en English - UK). Vul altijd in elk geval de generieke vertaling in. De regiospecifieke vertaling hoef je alleen in te vullen als deze afwijkt van de generieke vertaling.
    Het toevoegen van extra talen wordt ook via het zijpaneel gedaan (alleen door bevoegde beheerders). Lees hier hoe dit moet.

Soms is het handig om vertalingen te groeperen zodat je ze makkelijker terug kunt vinden. Hiervoor kun je binnen een categorie een groep aanmaken. Dit doe je als volgt:

1. Klik op de categorie (Dialog of Template) waarin de groep moet worden aangemaakt

2. Klik op het menu Acties (1) en kies Nieuwe groep (2)

3. Geef een naam op voor de nieuwe groep en klik op Opslaan.