Met eformity.net kun je zelf standaardteksten (Smart Parts) aanmaken die gebruikers eenvoudig in hun huisstijldocumenten kunnen invoegen. Aan deze standaardteksten kun je ook variabele gegevens koppelen, zoals de naam van de geadresseerde of een datum. Door de aangemaakte tekstblokken te combineren met huisstijldocumenten, zoals brieven, kan een oneindige hoeveelheid standaarddocumenten worden gecreëerd. Als het onderliggende huisstijldocument (zoals de brief) wijzigt, wijzigen de afgeleide documenten automatisch mee.

Voordat je met tekstblokken aan de slag kunt, moet je zorgen dat het SmartParts venster zichtbaar is in Word. Dit doe je als volgt:

1. Open het Instellingenscherm. (Klik hier om te zien hoe dit moet)
  2. Plaats in het Instellingenvenster een vinkje voor SmartParts-paneel inschakelen

Wanneer het hoofdvenster gesloten wordt, verschijnt rechts naast het Word document het Smart Parts‑paneel. Deze staat standaard op Documenten.

Om naar het SmartPart gedeelte te gaan dien je op Documenten te klikken en daarna op Bouwblokken.

Nu komt het volgende scherm, waarin de standaard Library van de Bouwblokken wordt weergegeven. Dit is altijd de bovenste Library in de lijst.

Om naar de lijst met Libraries te gaan van de Bouwblokken, klik je op het pijltje of op de naam in de grijze balk van de huidige Library. Hiermee vouwt de Library dicht en is een andere Library te selecteren.

Lees verder:

Nieuw tekstblok maken

Variabelen aanmaken