Voordat je een document kunt opstellen, moet je een standaard medewerker selecteren zodat het systeem 'weet' welke afzendgegevens het moet plaatsen. Mogelijk ben jij als medewerker al aan het systeem aangemaakt en hoef je jezelf alleen nog te selecteren. Maar zo niet, dan zul je zelf een medewerker aan moeten maken. Hoe je dit doet, lees je in Medewerkers aanmaken en wijzigen.

Je kunt op twee manieren een standaard medewerker kiezen, via Office (Word, PowerPoint, Outlook) of via de web portal. Beide opties worden hieronder beschreven

Het selecteren van een standaardmedewerker in Office

Stap 1

Open het hoofdmenu en klik op Auteur (soms heet dit Medewerker, afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie):

Een overzicht van alle aangemaakte medewerkers verschijnt nu.

Stap 2.

Selecteer je naam en klik op OK.

Desgewenst kun je een zoekopdracht geven om jezelf makkelijker te vinden. Let op: De lijst bevat maximaal 50 records.

Nadat je een medewerker geselecteerd hebt, staat deze onder in het hoofdmenu ingevuld:

NB Naast de standaardmedewerker is nu ook een standaard unit of organisatie geselecteerd (BlueOrange Ocean in bovenstaand voorbeeld)

Als deze unit niet is ingevuld, betekent dit dat er geen unit aan de medewerker gekoppeld is. Deze kun je zelf alsnog koppelen. Ook als de verkeerde unit is ingevuld, kun je dit wijzigen. Hoe dit moet, lees je bij Medewerkers aanmaken/wijzigen.

Het selecteren van een standaardmedewerker via de web portal

Stap 1. In de web browser ga je naar de web portal van jouw organisatie ( abonnementsnaam.eformity.net ).

Stap 2. Klik in het hoofdscherm op het poppetje rechtboven.

Stap 3. Klik in het menu rechts op Auteur (soms heet dit Medewerker, afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie):

Stap 4. Kies de naam van de gewenste medewerker en klik op Selecteren.

Desgewenst kun je een zoekopdracht geven om jezelf makkelijker te vinden. Let op: De lijst bevat maximaal 50 records.

Nadat je een medewerker geselecteerd hebt, staat deze rechts boven in het hoofdscherm ingevuld:

NB Naast de standaardmedewerker is nu ook een standaard unit of organisatie geselecteerd (Blue Orange Ocean in bovenstaand voorbeeld).

Als deze unit (of organisatie) niet is ingevuld, betekent dit dat er geen unit aan de medewerker gekoppeld is. Deze kun je zelf alsnog koppelen. Ook als de verkeerde unit is ingevuld, kun je dit wijzigen. Hoe dit moet, lees je bij Medewerkers aanmaken/wijzigen.