Je kunt op twee manieren een medewerker aanmaken of wijzigen: vanuit Office (Word, PowerPoint, Outlook, etc.) of vanuit de web browser. Beide opties worden hieronder besproken.

Een medewerker aanmaken/wijzigen vanuit Word

Om een nieuwe medewerker aan te maken, of een bestaande medewerker te wijzigen, handel je als volgt:

Stap 1. Klik in het hoofdmenu van Word op de knop Auteur (soms heet dit Medewerker, afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie)

Stap 2. Om een nieuwe medewerker aan te maken, kllik je op Nieuw. Om een bestaande medewerker te wijzigen, selecteer je de medewerker en klik je op Wijzigen

Stap 3. Vul de gegevens in en klik op Voltooien.

Let op:

• Afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie, kunnen de gevraagde gegevens afwijken van bovenstaand voorbeeld.
  • Vergeet niet de bijbehorende unit (organisatie/ locatie) te selecteren.
  • Velden met een * zijn verplicht in te vullen

Bij multitalige systemen zie je links de mogelijkheid om de gegevens in de andere ta(a)l(en) in te vullen. Dit gaat als volgt:

1. Klik op de taal die je wilt invullen. Er verschijnt een melding dat er nog geen gegevens voor de betreffende taal zijn aangemaakt.
  2. Klik 'Ja' om aan te geven dat je deze gegevens wilt aanmaken. Het volgende scherm verschijnt:

Zoals je ziet, zijn alleen de velden met een taal-afhankelijke invulling geactiveerd. In bovenstaand voorbeeld hoef je alleen de functienaam en het mobiel nummer (+31) te 'vertalen'. De overige velden hoef je niet in te vullen in het Engels en zijn daarom grijs gemaakt.

NB Als je niet alle gegevens invult, zullen de defaultgegevens op de correspondentie geplaatst worden - in dit geval zijn dat de Nederlandse.

Een medewerker aanmaken/wijzigen vanuit de web browser

Stap 1. In de web browser ga je naar de web portal van jouw organisatie ( abonnementsnaam.eformity.net ) en klik in het hoofdscherm op de Drie Strepen linksboven en daarna Gegevensbeheer

Stap 2. Om een nieuwe medewerker aan te maken, klik je op Toevoegen. Om een bestaande medewerker te wijzigen, selecteer je de medewerker en klik je op Bewerken.

Ga verder met Stap 3 van Een medewerker aanmaken/wijzigen vanuit Word