Het gebruik van datasourcegegevens die afhankelijk zijn van de standaard medewerker is heel eenvoudig met het vernieuwde zijpaneel.

Let wel, het gaat hierbij om gegevens die automatisch geplaatst moeten worden in het document, op basis van de standaard medewerker. Meer over de standaard medewerker lees je hier

Als je gegevens uit een datasource door de gebruiker wil laten selecteren, moet je dit via de Management Studio regelen. Meer hierover lees je hier.

Om gegevens automatisch te laten plaatsen in het document, handel je als volgt:

1. Open het gewenste document of SmartPart vanuit het zijpaneel.
  2. Plaats de cursor op de plek in het document waar het gegeven moet komen.
  3. Klik op het tabblad Gegevens in het zijpaneel. Het zijpaneel ziet er nu als volgt uit:
  4. Je ziet hier alle datasources die beschikbaar zijn. De datasources zijn onderling aan elkaar gekoppeld. Omdat we er hier vanuit gaan dat we de gegevens van de standaard medewerker willen hebben, is het van belang dat we de aan de medewerker gelinkte gegevens gebruiken. Dit doe je als volgt:
  5. Klik op het pijltje naast de medewerker datasource (DXEmployee).
  6. Je ziet nu de datasources die gekoppeld zijn aan een medewerker:
  7. Nu zoek je de gegevens op die je in je document wilt invoegen. Is dat bijvoorbeeld het telefoonnummer van de medewerker, dan gebruik je het DirectNumber onder DXEmployee (nog net zichtbaar op bovenstaande afbeelding). Als dat het telefoonnummer van de locatie is, klik je op het pijltje naast LocationId om alle locatiegegevens zichtbaar te maken en gebruik je het telefoonnummer dat daar staat. Dubbelklik op het item om het bijbehorende veld in het Word document in te voegen.