In sommige grote organisaties hebben werknemers in principe alleen de beschikking over hun eigen medewerkergegevens. Als anderen namens jou documenten willen opstellen, moeten ze eerst toegang krijgen tot jouw gegevens. Dit stel je als volgt in:

1. Open het Instellingenscherm. (Lees hier hoe dit moet)
  2. Klik op de knop Persoonlijke databases delen. Het volgende scherm verschijnt nu:

Dit scherm toont een overzicht van collega’s met wie je je werknemerprofiel hebt gedeeld. Deze collega’s kunnen in jouw naam mailtjes versturen. Om hier collega’s aan toe te voegen, handel je als volgt:

1. Klik op Toevoegen
  2. Typ in het scherm dat nu verschijnt (een deel van) de naam van je collega met wie je je gegevens wilt delen. Het bijbehorende e-mailadres verschijnt in het resultatenveld. Dit ziet er ongeveer als volgt uit:

Selecteer nu het gewenste autorisatieniveau:

View – je collega kan je profiel bekijken en gebruiken.

Edit – je collega kan je profielen gebruiken en wijzigen

Delete – je collega kan je profielen gebruiken, wijzigen en verwijderen

Klik twee keer op OK om de wijzigingen te bevestigen.

Jouw gegevens zijn nu ook opgenomen in de standaard medewerker-lijst van jouw collega.

NB: wijzigingen die je collega aanbrengt in je profielen worden doorgevoerd bij iedereen die de profielen gebruikt, dus ook bij jouzelf

NB 2: Als er meerdere medewerkerprofielen zijn gekoppeld aan jouw account zullen deze allemaal gedeeld worden.